24 May 2012

Võilillesiirup ... nüanssidega


Üle paari aasta tegin taas võilillesiirupit. Sel korral tahtsin proovida midagi põnevamat. "Tavaline" võilillesiirup on hea aga veidi liiga imal ja ühekülgne. Ühes potis sai siirup lisamaitset peotäiest värsketest piparmündilehtedest, teine pott võttis põnevust värsketest ürtidest - rosmariinist, salveist ja küüslaugust (pealsed). Piparmündisiirupile lisasin hapusust rabarberiga, ürtidega siirupil jätsin selle ära. Piparmündi ja ürdid lisasin riidest pambu sees alles siirupi kokkukeetmise ajal. Nii ei käi nende tugevate maitsete jõud võilille pehmusest üle ning siirupi maitses on tunda nii võilille kui kõike muud. Piparmündiga siirup sobib kenasti tee sisse, puuviljasalatile või niisama limpsida. Rosmariini, küüslaugu ja salveiga siirup võiks sobida ka lihatoitude juurde, näiteks grillimisel glasuuri komponendina. Varsti proovin ära. Hapuka leivaga on see ka mõnus. Ürtidega siirupi osas olin kahtlev aga tulemus sai sametine ja mulle meeldib.


Hea sõber ütles eelmisel aastal siinse looduse kohta - nagu Eestimaa Toscana. Kes on Toscanas käinud, võib hinnata, kas võrdlus on pädev. Toscana või mitte aga mulle siin meeldib!

8 comments:

  1. Toscanas pole käinud, aga usun küll, et võrdlus on pädev. Siirup tundub ahvatlev.

    ReplyDelete
  2. Imeline ja milline täiuslik pakend! Mekiks meeleldi aga ehk näpsan hetke, et endalegi keeta :=)

    ReplyDelete
  3. Milline imeline sissekanne. Siinsel lehel on alati nauding käia, ootan igati põnevusega uusi sissekandeid. Polkovnikul on väga hea maitse. Püüan isegi vahel mõne nipi või mõtetera kõrvataha panna . Edu töödes ja tegemistes!

    fänn

    ReplyDelete
  4. Siirup on kindlasti ka väga hea, aga tahtsin just öelda, et milline pakend ja fotod... enam paremat reklaami maaelule ei ole ju olemas! :-)

    ReplyDelete
  5. Olen kõrvust tõstetud ja tänan heade sõnade eest. Ei või veel garantiid anda aga ehk õnnestub siirupit ka Rõuges avalikult mekkida anda. Suvistesse reisiplaanidesse võiks üks kagu-Eesti ots sobituda küll või mis?

    ReplyDelete
  6. Ilus postitus, ilus siirup:) Ma vaatan homme, kui võililli veel maha pole niidetud õue peal, proovin ka seda rosmariini, küüslaugu ja salveiga varianti. Tavaline juba kapis purkides olemas, hästi mõnus asi on!

    ReplyDelete
  7. Siirup tundub küll väga huvitav, tahaks isegi ära proovida. :)

    ReplyDelete
  8. Toscanas käinuna võin kinnitada, et Lõuna-Eesti Vabariik on võrratult ilusam! Hommegi suundun ise lastega sinnakanti neid ravima, kurgud haiged.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...