16 May 2012

Roheline

Rukola, spinat, lehtsalat

Rohelisel salatil on suve maitse. Ka esimene oma-aia-pesto on tehtud... mõned nädalad tagasi ehku peale kasvuhoonesse pandud poe-basiiliku konts osutus eluvõimeliseks ja ajas ruttu uued mahlased lehed välja. Küüslaugust läksid käiku pealsed (Ülle tõi minu teadvusse küüslaugu pealsete kulinaarse võlu - suurepärane lisand rukolale ja salatile). Küüslaugupealsetest ongi saanud selle kevade rohelise hitt.
Minu jaoks on suvi kohal. Tunne on sees. Linnas elades see tunne nii vara ei tulnud. Meie laiuskraadil on suvele võidetud lisanädalad suisa luksuskaup. Paneb mõtlema, et kui palju siis lätlased ja leedukad võidavad, venitaks ehk veel lõuna poole....
Teate, see on nii lahe - aeg on selline, et kõik mis mulda kukub, see kohe kasvama hakkab (välja arvatud pika vinnaga varsseller ja pingsalt oodatud peenratäis kummelit aga ma ei kaota kannatust). Uudistoodetest on sel aastal valikus kanep, aniis ja piparrohi.
Suvesoe ja äikesevihmad, mõned jahedamad päevad ka sekka aga neid justkui ei pane tähele. Jalad on igaljuhul paljajalu ja/või plätudega käimisest täitsa hukas.


Isekülvunud till ja kanepitaim

5 comments:

  1. Nagu kuskil lõunamaal elaksid :). Ma saan aru küll, et meist mingi 15 km kaugusel on Eesti kõige külmem koht, aga mul ei õitse aias isegi tulbid veel mitte :)
    ei toominga ega ka kirsiõisi ... ühesõnaga täitsa talv alles :)

    ReplyDelete
  2. Oh-jah, täitsa kadedaks teeb kohe - paljajalu ja plätudega :) Pärnu on selle kõrval peaaegu Alaska alles. Täna vedas vaevalt 19 välja. Kuigi jah, vihm oli tõesti suve lõhnaga.

    ReplyDelete
  3. Olen elanud Pärnus, Tartus ja Tallinnas ja kuskil pole saanud suvemaiku suhu nii vara kui sel aastal Rõuges. Jälle üks pisike üllatus, mis tuletab meelde, et otsus siia kolida oli absoluutselt õige.

    ReplyDelete
  4. tahaks midagi öelda, aga need rohe-valge-punakana postitused löövad lausa tummaks:).heas mõttes.
    ma olen rahul, et sa oled rahul:)
    kunas kukk majja tuuasse?
    suvel külla tulles tahaks kukelaulu peale üles ärgata. mh?

    ReplyDelete
  5. Marmelaad, tänapäeval on digi-kuked, e-kuked, i-kuked. Vali millist laulu tahad.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...