8 June 2012

Begooniasiirup


Siirupi saaga jätkub. Sõbralt saadud vihje begoonia hapude õite kohta maandus viljakasse pinnasesse. Täditütar poputab kasvuhoones sadu begooniaid, mis suurest edevusest kipuvad õide minema juba pisikesest peale. Et taimed kulutaksid jõu kasvamisele, mitte õitsemisele, nokkisime värsked roosad õied ära. Nüüd on nende asemel ilus punane magushapu siirup (1:1 vesi ja õied, vesi keema, õied sisse, 24 h tõmbamist ja siis suhkruga kokku keeta). Juhtumisi oli sellel samal täditütrel ka sünnipäev, nii jõudsidki õied ringiga tagasi koju ja lisaks neile ka üks lilleline nõelapadi.
Kellele plombiiri begooniasiirupiga?





6 comments:

  1. Ahhhh, ma mäletan, kuidas vanaema begooniatelt vargsi ja mitte nii vargsi ( ehk koos vanaemaga ) õisi sai näpatud ja maiustatd hapuka iluga... Isevärv õitel olid erinevad maitsevarjundid.... Nii, et väga lahe idee ja meenutas ka kaugeid kalleid aegu...

    ReplyDelete
  2. Ma mõtlesin alguses, et see on mingi nali :) Ma ei ole kuulnudki, et begooniaõied süüa kõlbavad. Väga vahva.

    Ja sini-punased kangad on tõesti ilusad ;))

    ReplyDelete
  3. Abikaasa tabas mind Sinu blogi sirvimas ning palus küsida, mis objektiivi Sa kasutad? Minu meelest on ka ilusad pildid, muide :)
    Kaunist suve!

    ReplyDelete
  4. Mina olen kuulnud (ja näinud), et pelargooni süüakse, aga begooniast pole kuulnudki...
    Begooniasiirup kõlab natuke mürgiselt isegi mu kõrvale :)))
    Nõelapadi on väga-väga ilus, peaksin kohe Sinult snitti võtma.

    ReplyDelete
  5. Krentu, kui ma õunapommi sisse aniisi panen, siis arvatakse ka, et hakkan kedagi mürgitama. Nüüd siis on arsenalis ka begooniasiirup.
    Lossipreili, piinlikkusega pean tunnistama, et mu fototehnilised teadmised on väga kasinad. Kogu see pildistamise värk on puhtalt katsetamisega tulnud (kui mõni fotokonsultant uksest sisse astuks, siis hea meelega saaks veidi targemaks aga siiani pole seda juhtunud). Kaamera koos objektiividega ostsin järelturult hea sõbra näpunäidete järgi. Nii, et laon siia ritta need tähed ja numbrid, mida lemmik-objektiivilt leian (pole õrna aimugi, mida need tähendavad), ehk mõni neist on see, mida abikaasa teada tahtis: Canon lens EF 50mm 1.18 0,45m/1,5ft

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...