16 March 2012

Haldjamüts



Tegin mütsi. Tegin selle juba sügisel. Olin siis täiesti veendunud, et see on tänavuse talvemütsihooaja soojendus ning ei vääri avalikku äramainimist. Nüüd, kus talvemütsihooaeg on lõpule saamas, pean tõdema, et üksikürituseks see soojendus jäigi (kui välja arvata üks punane tuttmüts, mis siiani ootab tutti ja voodrit). Illusiooni lopsaka (ja isetehtud) mütsikogu võimalikkusest külvab proua Sokike. Lausa kadedaks ajab, kuidas tal on koduses kollektsioonis igale pereliikmele-ilmale-ülerõivale-tujule-rahvusele vastav peakate. Ma arvan, et sellist tootlikkust saavutada, peab ta kuduma ka magades (kuigi mul pole ühtki tõestust selle hüpoteesi kohta). Igal juhul selge on see, et Sokikese tasemeni ma ei ulatu aga vähemalt on mul oma kindel unistus sellisest mütsivalikust. Asi seegi.

Pildilolev peakate oli spontaanne eksperimentaalprojekt. Materjaliks minu villa- ja mohäärisegune armas kapsun, mis kahjuks nägi juba väsinud välja.
Eksperimendi I osa.
Eesmärk: lõige.
Tegevus: konstrueerimine.
Tulemus: enam-vähem sain hakkama. Mõned norimise kohas siiski on.
Eksperimendi II osa
Eesmärk: kokkuõmmeldud müts
Tegevus: kootud materjali õmblemine.
Tulemus: igati vinks-vonks, võib teinekordki teha.
Ja siis lõpuks Marmelaadi-koolkonnale kohaselt ka vooder. Näo äärest kinnitub vooder mütsi külge servast veidi tagapool nõnda, et 'lahtise' voodriääre ja pealmise osa vahele mahub veel oliivroheline sametvolang. Roosa-rohelisekirju voodrisitsiga on kaetud ka mütsi nööp.


Piltidel paistab mütsi alt fuksiaroosa 'sukk', mis on on komplektiväline lisavahend külmematel päevadel.

6 comments:

  1. Armas müts ja eriti armas rõõmukilludsilmas pisiplika. Millegipärast on mulle alati meeldinud( oma lapsel oli ka, kootud, värvimustriline) kui väikestel on sellise lõikega mütsid, aga ehk ongi, et nagu väikesed haldjad...

    ReplyDelete
  2. Oh sa nupsti-tupstikene! Rohelise rüüžiga roosa müts! Kellele ma küll sellise võiksin teha...
    Sobib Lindakese jopega, muide, väga hästi. :)

    ReplyDelete
  3. P.S.
    Ilmselt ülalnimetatud Marmelaadi mõjul olen minagi paarile viimasele mütsile kirjust sitsist voodri alla ajanud.

    ReplyDelete
  4. Mina olen näinud päris oma silmadega, et Sokike koob ka öösiti, talle pole palju und vaja, tal on hoopis mütse (vahel ka sokke ) vaja.
    Mulle niiii meeldib Lindapreili müts, selle mütsi lõike nimi võikski olla "lindapreilimüts".
    Musi mops kohe.
    Toomasele ka tervitusi Ida preililt!

    ReplyDelete
  5. Aitäh ninnu-nännu-tupsu kommentaaride eest. Päris lõbus hakkas kohe. Kui nüüd aega ja pealehakkamist jaguks, siis võiks ju selle lõike uuesti käsile võtta ja peale pisiparandusi ka kevadisema peakatte(nimega "lindapreilimüts") valmis teha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...