27 December 2013

Helena Roosi ja väike heategu

Eelmine postitus osutus prohvetlikuks. Ühel jänkukesel oli rutt hoopis meie enda värvilisse pesakonda saabumisega ....


10.oktoobril sündis meie perre Helena Roosi. Ilusat sündmust varjutas tõsiasi, et see juhtus üle kolme kuu oodatust varem. Pontsakate põskede asemel oli 850-grammine läbikumavate tillukeste käekestega miniatuurne inimene ning hirmutav teadmatus iga järgneva minuti ja tunni ees. Sündmuste kulg, milleks ükski pere pole ettevalmistatud ja millele ei oska mõelda enne, kui see sind tabab. Järgnes kaks ja pool kuud haiglarežiimi koos juhtmete, andurite, monitoride, maha surutud emotsioonide, kaine mõistuse, usu ja lootusega. Kaks ja pool kuud arstide ja õdede tööd ühe väikse tüdruku elu ja tervise pärast.
 

Helena Roosi on väga tublisti kosunud ning jõulude eelõhtul jõudis ta esimest korda koju kahe venna ja õe juurde. Ta on olnud erakordselt vintske võitluses oma koha eest päikese all ent ta poleks seda suutnud ilma arstide ja õdedeta Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinikust. Keerulised aparaadid ja uued tehnoloogiad üksi ei aita neid väikseid patsiente. Aparaadi ja patsiendi vahele on vaja tarka ja hoolivat inimest. Suur on rõõm, et need inimesed on meie keskel olemas ning teevad tööd, mida nad armastavad.
 
Au ja kiitus suure südamega inimestele, kes on valinud endale niivõrd vastutusrikka elukutse! 
 
Heategevuskampaaniad on tavaliselt suunatud patsientide heaolule ja aparatuuri soetamisele. Arstide ja õdede panus patsientide ravimisel on jäänud tänamatult varju. Haiglas jäi silma palju elementaarseid ja personali töötingimusi puudutavaid pisiasju, mis vajavad samuti parandamist aga milleks tihti haigla eelarvest raha ei jätku. Töö pikkades vahetustes nii õrnade ja tundlike patsientidega nagu seda on (enneaegsed) vastsündinud, nõuab keskendumist ja tähelepanu. Mugavad töötingimused peaksid selle juures olema iseenesestmõistetavad aga paraku reaalsuses see nii pole.
 
Soovime tunnustada Lastekliiniku arstide, õdede ja abipersonali tööd aidates oma väiksel moel nende olmetingimusi paremaks muuta. Pidasime nõu Lastekliiniku inimestega ning selgus, et ühe esimese asjana, millega töötingimusi mugavamaks teha, võiks välja vahetada õepostide töötoolid. Seepärast kingime Lastekliiniku vastsündinute osakonnale ja intensiivravi osakonnale õepostidesse uued mugavad ja ergonoomilised toolid. Ka Sina saad meie kingiga ühineda!
 
Need inimesed päästsid meie lapse elu! Hea blogilugeja, Kui Sa südamest soovid aidata meil TÜK Lastekliiniku personali selle eest tänada, siis tee oma annetus Helena Roosi pangakontole. Annetusi kogume kuni 28.jaanuarini, mis pidi olema Helena Roosi oodatav sünnipäev.
Ülekande rekvisiidid: Helena Roosi Kangro a/a 221058823830 Swedbank.
Annetuse sihipärast kasutamist saab kontrollida kontakteerudes kirja teel (kadrikangro@hotmail.com). Kõigi toetajate nimed lisatakse tänukirjale (soovi korral tagatud anonüümsus).

Kadri ja Tanel

14 comments:

  1. Palju palju õnne ja rõõmu teile! Eks need tüdrukud ole parajalt vintsked tegelased. Õrnad aga tegijad, kui vaja on. Ilusat koos kasvamist teie prele.

    ReplyDelete
  2. Usku, lootust ja armastust. Suurim neist ju ongi armastus. Tänud jagamast.

    ReplyDelete
  3. Palju, palju õnne!
    Meie pojake saabus 2012. a. samuti oodatust varem ja nägin Tallinna Lastehaiglas nii palju neid tibatillukesi inimesi - küll nad on vintsked võitlejad! Ja küll on sealsed töötajad suure südamega!
    Palju palju jaksu teile ja piigale kaunist elu!

    ReplyDelete
  4. Suured õnnesoovid teile ja ilusat kooskasvamist! Tubli väike tüdruk :)
    See on ilus algatus teie pere poolt...

    ReplyDelete
  5. Õnne ja päikest Teie päevadesse! Säravaid silmi ja naeratusi pisikesele ja nii vaprale pisitütrele. Teie poolt loodud blogi on lihtsalt ..... kui mõnus kosutus hingele ja ilu silmale:)

    ReplyDelete
  6. Palju palju õnne kogu teie perele, olen ise ka väga enneaegse lapse ema, väga raske aeg. Jõudu kasvamisel, tütrekesel on kaunis nimi. Su blogi on samuti imeline. Kõike ilusat algaval aastal!

    ReplyDelete
  7. Oi millised uudised!!! Nii tore, et väike preili (armas nimi tal) kosunud on ja jõuluks koju oma pere keskele sai. Soovin kogu teie perele rõõmuderohket uut aastat! Ja nii tore, et te oma raskuste kõrvalt näete ka teisi aidata- see teeb südame soojaks!

    ReplyDelete
  8. Palju õnne väikese ime puhul, olete kõik tõeliselt vaprad olnud! Kaunist ja meeldejäävat uut aastat!

    ReplyDelete
  9. Palju õnne! Ja armastust ning jaksu pisipiigale kosumiseks.

    ReplyDelete
  10. Palju palju õnne! Küll ma mõtlesin, et miks sa enam ühtegi postitust ei tee :)
    Sinu mõte sellisel viisil personali tänada on lihtsalt nii armas. Oleks sinu sarnaseid hoolivaid inimesi vaid rohkem!
    Kristi

    ReplyDelete
  11. Palju õnne ja ikka head!

    ReplyDelete
  12. Tegelikult oleks tore teada ka, mis sellest ettevõtmisest sai, kas antud toetus läks asja ette..
    Ingrid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingrid, annetused on kokku kogutud ja praegu käib sobivate toolide valimine-testimine. Annetajaid oli kokku üle 80 ning raha kogunes üle 2000 euro. Oleme kõigile abistajatele südamest tänulikud. Tunneme suurt vastutust nii paljude inimeste usalduse ees ja seetõttu teeme endast parima, et iga annetatud auro läheks maksimaalselt asja ette. Meilegi üllatusena tuleb välja, et suurest toolivalikust on päris keeruline seda kõige sobivamat mudelit välja valida. Mõned toolid on juba olnud osakonnas katsetamisel. Siinkohal tunnustame Standardi ülimalt meeldivat suhtumist ja vastutulelikkust. Niipea kui haiglapersonal valib sobivaimad toolid välja, teeme siia ka ülevaatliku postituse.
      Kõik küsimused kampaania kohta on teretulnud ka aadressile kadrikangro@hotmail.com

      Kadri ja Tanel

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...