3 December 2011

Unistajate kalender

 

Ühel eelmise aasta oktoobrikuu päeval tegime Roosamamma Miretiga jõuluteemalist fotosessiooni. See oli esimene kord, kui mängisime piltide- ja sõnadega teadmises, et see jõuab ajakirja kaante vahele. See oli päev, mida mäletame elu lõpuni, sest saatus tegi oma vangerduse - ühe suure loo lõpp ja samal ajal ühe suure unistuse algus... Nii see algas.
Novembris juba hullasime kaamera ja punase Miniga Tallinna vanalinnas, nüüd juba oli eesmärk täita ajakirja veergu terve aasta jooksul. Peale parajalt pakaselist pildistamist istusime kohvikusse. Kuum šokolaad pani idanema idee, et võiksime oma sõprade jaoks panna kokku 12 naiselikku pildilugu ühte kaunisse kalendrisse. Selline väikese tiraažiga privaatprojekt. Ilus mälestus endale ja kingitus inimestele, kellest hoolime.
Aeg läks, idee vormus ja väikesest kodukoodut mälestustekimbust sai hoopis

Ilus Eesti. Unistajate kalender 2012


Unistusest sai reaalne elu. Kalendris on Jaanuari lehekülje alla serva kirjutatud nii:

Mina ise olengi see, kes teeb esimese ja teise ja kolmanda sammu, et jõuda oma unistuste maale.


Eile hoidsin esimest korda kalendrit käte vahel (mõned asjad jõuavad ääremaale siiski oluliselt hiljem kui pealinna). Rahulolev muie tuli suunurka. Jah, just selline õige tunne. Ja paber... Minu jaoks ülimalt oluline detail. Paber peab käe all soe olema. Paber peab olema samaaegselt tugev ja õrn. Paber on ju see, mis meie loodu selles kalendris edasi kannab. Valitud mõtted ja tunded on buketti seotud kestma kauemaks kui üks kalendriaasta. Ja need ei ole ainult minu ja Mireti mõtted, mis kestma jäävad. Need on ka Sinu mõtted. Oh, kuis ma tahaks, et selle kalendri servadele ja lehtedele külvaks aeg eleganste lohakusega kirja pandud mõtteteri ja mälestusi. Oh, kuis ma tahaks näha, et 23 aasta pärast, aastal 2034, leiab üks ilusas eas neiu pööningult 2012.aasta kalendri, kuhu ema on talletanud oma tolle aja rõõmud ja õnnehetked, siirad mõtted ja pisaraga pitseeritud saatuse keerdkäigud. Kuhu ema on unistades kirjutanud: "Kui mul kunagi on tütar, siis ..."
Nüüd on see linnuke lendu lastud ning ei mina ega Miret tema edasist käekäiku suunata ei saa. Seda teed Sina. Tuleb uus aasta oma rõõmude, nukrusehetkede ja mis peamine - oma unistustega. Püüdke need kinni!

Minu väikses toas on aja mõõde veidi hägustunud ja kohal on juba Jaanuar.

Suur aitäh, Hanna ja Piia, te aitasite leida ühele hobuse unenägu meenutavale mõttele nii ilusa väljundi.
Kallis Miret, lähme kohvikusse! Ma pole ammu enam ühte õiget kohvikutamist tunda saanud. Mhh?

15 comments:

  1. Väärt ettevõtmine! Kuidas saab kalendrit osta?

    ReplyDelete
  2. Armas tegemine.
    Kas kalendrit saaks osta? Nii väga oleks vaja mõned unistused kalendriservale kirjutada... ehk siis tulevad ka sammud.

    ReplyDelete
  3. Kalendrid on müügil raamatupoodides ja suurematel raamatulettidel. Veebipoodidest leidsin selle Rahva Raamatust: http://pood.rahvaraamat.ee/kalendrid-markmikud/ilus_eesti_unistajate_kalender_2012/820631

    ReplyDelete
  4. Fantastiline, Kadri!

    Kindlasti kingin selle kalendri oma emale ja veel mõnele mulle kallile inimesele. Tõeliselt tore, ilus ja soe, rääkimata sinu sõnadest, mis saadavad kalendri saamislugu :)

    ReplyDelete
  5. Oh, Polka, kuidas Sina küll mõistad kirjutada. Niiskeks kisukus lausa. Ja paberi kohalt olen 100 % nõus - üks väga oluline asi kalendri puhul. Muahh!

    ReplyDelete
  6. Ooo, midagi väga ilusat! Ja nõustun sellega ka, et sõnaseadmise oskust sul on. Hmmm, nüüd on vaja minna kohe katsuma seda kalendrit, et mis värk selle paberiga siis on...

    ReplyDelete
  7. ma lähen ummisjalu poodi, kui mulle seda just ei kingita:P
    ma võin seni riietehoius istuda, kui te Miretiga olete ära kohvitanud, siis äkki kakaotad minuga ka?

    Marmelaad

    ReplyDelete
  8. Väga, väga ilus. Ma tõttan kohe veebipoodi:D

    ReplyDelete
  9. Hi, I just discovered your lovely photos and blog. Love the calender.
    Have a sweet day!

    ReplyDelete
  10. Hõrk ühisrännak teil... kui ei oleks näinud, et sa kõnnid ja kõneled, siis klahtlustaks, et tegemist on mingi ebamaise nähtusega :-)

    ReplyDelete
  11. Ja mina võin niikaua garderoobis istuda, kui Polka ja Marmelaad on ära kakaotanud ja saan Marmelaadiga kukruid võrdlema hakata :D

    Tublid olete!

    ReplyDelete
  12. Väga armas idee ja teostus!

    ReplyDelete
  13. Aitäh, sõbrad, heade sõnade eest. Kui olete saanud kalnedrit katsuda, ärge siis olge kitsid ka arvamust avaldama. See ju alles meie esimene vasikas....
    Marmelaad, Marika ja Miret - tundub, et tuleb üks suuremat sorti kohvikutamine-kakaokutamine. Saab teha kas jadaühenduses või rööpühenduses. Minu tugevalt füüsikaline arvamus on, et rööpühenduses oleks väga lõbus. Mhh?

    ReplyDelete
  14. Oi nii tore (juba jaanuar paistab nii ilus ja roosa :-)) lähen kohe raamatupoodi otsima, üks kingiidee jälle olemas! :-)

    ReplyDelete
  15. Terekest!
    Sattusin siia ilusa kalendri peale ja hakkas hirmsasti huvitama, kas selline kaunidus ka 2013 aastaks valmistatakse? Mulle väga meeldiks kui ta minu magamistoa seina kaunistaks;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...