3 September 2011

Vampiirkana ja 13 kuud enne


See juhtus kuu aega tagasi...

Kui üks parimatest sõbrannadest end oma sünnipäevaks sulle külla sokutab, siis on raske sünnipäeva-teemat eirata. Sünnipäevade unustamine on mulle kombeks ja see tuleb kohati eriliselt elegantselt välja. Ise ka imestan, kui andekas selles vallas olen. Veel hiljaaegu tõestasin, et ma pole oskusi sugugi kaotanud, Laima võib teile täpsemalt rääkida. 
Sünnipäevadest ma suurt ei pea, sest ei oska mõtestada enda jaoks nende tähtsust. Ma ei näe endal erilist teenet, et ma just sel kuupäeval sündisin ja enesele õlale patsutamine 'oi, kui tore, et sa oled kenasti veel ühe aasta vastu pidanud' on kah veidi imelik. Mulle meeldib tähistada ja meenutada teistsuguseid sündmuseid.
Aga sellele sõbrannale, kes ei lasknud end unustada, oli tarvis ka meie kommete kohaselt midagi kinkida. Eks ma oleksin talle midagi armsat kinkinud ka siis, kui sellist kommet ei oleks. Lihtsalt heast südamest ja selle eest, et ta on olemas.
Aga sellest linnust siis....Peab ikka valu olema, et ise Tallinnast Rõugesse kohale tulla ja kuna vahemaa teda kuidagi ei peletanud, siis sai ka kingitus valitud kohalikel Ööbikuoru ainetel - tahtsin kinkida ööbikut. Prossina. Mõte mõeldud asusin tegutsema selle sama käsitööalbumi mustrilehe abil, kust pärineb täpilise retrokleidi lõige. See on üks imeline Käsitööalbumi number, sest seal on inspireerivate ideede ja mustrite osakaal uskumatult kõrge.
Tikkimist tuli võtta mõnuga ja mitte kiirustada ning kuna nimetatud kodanik saabus kohale juba varakult ehk mitu päeva varem, siis lõpptulemus valmis koostöös - ööbiku pärlitest helendava pea ideed ei saa ma kahjuks oma kontosse kanda. Ainult asjaosalised teavad, miks plaanitud ööbikust sai lõpuks vampiirkana...

See juhtus 13 kuud tagasi...

Hilinenud käsitööreportaaž ei vähenda sündmuse olulisust. Jälle seesama sünnipäev, mis seekord toimus Kihnus, kus on sünnipäevalaste (abikaasaga on neil enam-vähem samal ajal sünnipäev) suveresidents. Sõnu mul palju pole, sest vahepeal on palju vett merre voolanud ja unustuse udu varjab üksikasju. Nagu näha andis taas kingitusele inspiratsiooni asukoht - linastele järjehoidjatele tikkisin mustrid Kihnu rahvarõivastelt. Neiu käiste tikand ja meeste troi alumine äär.
Praemunaks formeerunud Andromeda udukogu Kihnu tähistaevas ning mitu kaptenit jäävad meenutama selle meeleoluka sündmuse kõrghetki.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...