29 August 2011

Veel on suvi, juba on sügis

Soojad hommikupäikese kiired mängivad varvaste vahel, huuled rüüpavad piimakohvi vahtu, kõht on täis pannkooki moosi ja jäätisega, silme ees värelevad veel viimased udused mälestused möödunud öö unenägudest. Suvehommiku igavalt magus idüll. Väheke võtab magusust maha teadmine, et pannkoogid olid eilsed. Aga kõik muu on kui vaimuvaene pesukaitsme reklaam - muretu tunne. Just nii see eile hommikul oli. Mitte miski ei viidanud, et tegu on augusti viimaste päevadega. Suvi on täies hoos. Peenraservas õitsevad kannikesed.
Paar päeva tagasi sõitsin Ida-Virumaalt Rõuge suunas. Jalas lillelised tennised ja roosad sokid, autos konditsioneer kõige jahedama peal. Nautisin Kirde-Eesti tasase looduse muutumist Kagu-Eesti kupliteks, kastmeks ilusad kohanimed - Jõetaguse ja Mäetaguse, Puru ja Pagari, Torma ja Jõuga, Kükita ja Tiheda, eriti armsaks pean nime Rannapungerja (üks ilusama kõlaga kohanimesid!). Teeääres müüdi suitsukala ja sibulat, hoovis istus üleskeeratud dressipükstes mammi ja asjatas midagi pesukausis. Just nii nagu suvel peab.
Veel on suvi.

Suveulm ei ole enam uinutav vaid kannab endas lõpuakorde. Kohale jõuab lemmik aastaaeg sügis. Juba nädalaid kaunistavad metsaaluseid värvilised pilvikud. Igasugustes toretsevates värvides. Teisi seeni on ka aga nende nimesid ma ei tea. Seentega on nii, et mulle meeldib neid imetleda ja ma võin neid korjata ja süüa meeldib neid ka aga see, mis korjamise ja söömise vahele jääb, on veidi tundmatu. Samas olen enam kui veendunud, et elades metsa servas saab ka see lünk lähiaastatel täidetud ning sügisest visuaalnautlemist täiendavad ka kulinaarsed taiesed.






Kannikeste ja kanarbiku aeg. Pesu kuivab nööril poole tunniga ja hallad pole enam kaugel. Ajab pea sassi, kas pole?!

3 comments:

  1. Mulle meeldib ka aasta aastalt sügis üha rohkem. Sest siis on metsas seened ja nii palju kauneid värve kõikjal. Sel sügisel tahaks korjata hoopiski teisi seeni, neid, mille seest saab ilusat värvi lõngade külge. Aga pilvikuid ka, sest nad on nii head.
    Väga armsad pildid.

    ReplyDelete
  2. Huuu. Eile mõtlesin pikalt selle üle, et justnimelt, praegu on suvi ja sügis ühekorraga. Ilus ja kurb ka. Ausalt öeldes mattis stressilaine hinge, kui maikuuni jäänud nädalate arv pähe kargas...

    ReplyDelete
  3. Tintsik, hoopis-teisi-seeni on viimastel päevadel nii palju nagu seeni peale vihma. Kas neil hoopis-teistel-värviseentel ka mõni üldrahvalik nimi on? Võtaksin oma seeneraamatu kaasa ja lähen saan metsas targemaks.

    Juulike, sinu stressidiagnoosi vastu aitavad pisted ja tee. Eriti hästi mõjuvad need ravipisted ja natuke jabur tee oktoobri alguses ;). Ravi efektiivsus on tõestatud.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...