4 April 2012

Tulevad!



Tulevad, tulevad!
Lumikellukesed. Linnud. Kevad.
Meie õuelt on lumi visa sulama ja viimastel päevadel tuleb seda üha juurde. Hommikuti tuleb tuuleklaasilt jääd kraapida ning kasemahl moodustab jääskulptuure. Olen väga rahul, et maale kolides andsin endale paigaga tutvumiseks aega vähemalt ühe aastaringi. Enne aasta möödumist ei mingeid suuremaid ümberkorraldustöid ei sees ega väljas. Sügisel poleks osanud eales arvata, et kevadine päikesekaar hakkab üle metsa hoovi paistma alles märtsi keskpaigas ja ka siis on vaid mõned valitud kohad, mis pisut kiiremini lumevabaks saavad. Nüüd ma tean, kuhu sügisel krookused ja lumikellukesed istutada - köögi akna alla.
Koos lumikellukeste ajaga jõuavad pärale ka rändlinnud. Pesakast on valmis ja ootab elanikke. Täna lendas üle õue õige mitu linnukolmnurka. Haned vist. Täitsa huupi pakun. Ehk kunagi saan targemaks ja kõrv suudab selgemini eristada linnuhääli. Ka tiivasahin on linnuhääl, sest mõnikord ongi vaid seda kuulda. Siin vaikuses kuuleb.

Lumikellukeselinnu pross.

8 comments:

  1. Aitäh nende imearmsate kildude eest, mis hinge toidavad.

    ReplyDelete
  2. Linnud käivad juba ammu suure kaarega üle maja... lumikellukesed jälle lume all :p ja kitsed lume tõttu metsast väljas. Eile õhtuse kogemuse järgi on ka metssead metsast välja tulnud.
    Aga ... tahtsin öelda, et maal näeb seda, mis ühes hiljutises koduajakirjas kirjutati. Aastaegu ei ole ainult neli... pigem on see number kusagil 12-356 vahel :)

    ReplyDelete
  3. Ahh, võrratu linnuke! Imeimeimeline!!!! Ma jagan totaalselt Su suhtumist täppidesse, lindudesse ja jänestesse :)))))

    ReplyDelete
  4. Ah, et ikkagi paistab välja 'suhtumine täppidesse, lindudesse ja jänestesse' :) Jah, see eriline suhtumine on täiesti olemas. Alles hiljuti lähenes selja tagant mulle poes hea tuttav, kes võttis varrukast kinni ja ütles, et ta ligines nii julgelt, sest tõenäoliselt olen ma Võrumaal ainus, kes nii täpilise kotiga käib.

    ReplyDelete
  5. Kas keegi on kunagi mõelnud selle üle, kuidas linnuparves olevad linnud hoiavad pikivahet (ja ilma liikluseeskirjadeta), ma ei räägi nende müstilistest kogunemistest ja radaritest, mis on lihtsalt nii imetlusväärsed, et seda mingi inimkolakas ei saagi mõista ega hoomata.
    Kui nad lähevad, ma mõnikord nutan ja kui nad tulevad siis ka...läheb silm halliks.
    Lumilind on ilus ja lennanud pintsaku reväärile nii õigel ajal - just lumikellukeste õitsemisaegu.

    ReplyDelete
  6. Oh seda suurt "MINA", ennem tuleks ikka Võrumaal tegijaks saada, mida aga see täpiline kott kindlasti pole!
    Kuidagi hakkab meenuma see "murutarkati".

    ReplyDelete
  7. Täpid, jänesed, linnukesed ja hingetoit - seda ilu ja mõnu on siin küllaga ja alati on mida oodata. Kahju et kevadrohelus ja päikesesoojus ennast tagasi hoiab, ehk tooks helgemad ajad ka Anonymustele vähem kadedust hinge ja rohkem rõõmu inimestest enda ümber.

    Tuust5

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...