20 July 2014

Suvine piparkoogimaania


Eelmised jõulud möödusid pisitütre haiglast koju jõudmise rütmis. Piparkoogivaeselt. Olin juba leppinud, et üks piparkoogihooaeg jääb vahele kuniks hea tuttav talvel küsis, et kas suvel ka piparkoogiteo ette võtaksin. Loomulikult ei suutnud võimalusest loobuda ning nüüd saigi valmis 115 suvist beseeküpsisega pulmapiparkooki. Hoolimata tervest söögilauatäiest kookidest, jäi käe sisse hea tunne, et oleks võinud veelgi glasuuritada aga las selle hea tunde pealt hakkab kasvama jõuluootus ja siis juba täismäng lume ja pakase ja pikkade õhtutega. Pealegi kipub suvesoojas glasuur liiga ruttu hanguma ja tülle ots ummistuma.
...
ja minu enda pulmas 13 aastat tagasi jõululaupäeval olid piparkoogid ilma igasuguse glasuurita ...





12 comments:

  1. OH HELDEKE, kui ilusad !!!!!!
    Maia

    ReplyDelete
  2. Armas Kadri!

    Niii ilusad! Ohhetan ja ahhetan siin, kui kaunid ühed asjad küll olla võivad. Kuidas Sa neid küll ometi teed? :)

    Vapustavalt kaunis eluilu!

    Teele

    ReplyDelete
  3. Imeilusad! Blogi edasi - eluilu jagamine paljundab seda!

    ReplyDelete
  4. Aitäh! See piparkoogi-seeria on imeline elamus... Selle koha peal on minu poolt lihtsalt üks hardushetk (tegelikult natuke pikem kui hetk, ma lihtsalt pidin toibuma, et sõna suust ja liigutuspisarad silmist saaks). Käin siin blogis juba aastaid imetlemas ja soovin väga, et need käigud saaks jätkuda. Innustust on siin palju - et ühel päeval on minu kodu ka nii (või siis natuke teistmoodi) ilus! Aitäh-aitäh oma elu ja ilu ja ka raskusi jagamast! Märkamist ja jaksu sulle edaspidiseks!

    ReplyDelete
  5. Ah, kui ilusad! Meistriklass - nii suvel kui talvel! Palun piparkoogiraamatut!

    ReplyDelete
  6. Tead, ma nägin neid piparkooke täna öösel unes! Tegelikult ka! Missugune filigraanne ilu. Oleks nende olemasolust/võimalikkusest enne teadnud, oleksin kohe Sinu poole pöördunud, kui asusime oma peatseteks pulmadeks külalistemeeneid otsima. :)

    ReplyDelete
  7. Ma igakord kadestan su piparkookide puhul neid glasuure. Mul ei õnnestu mitte kunagi. Kui tohib tellida, siis ühte glasuuri õpetuse postitust loeks hea meelega!

    ReplyDelete
  8. Aitäh heade sõnade eest! Miret, piparkoogiraamatu peale olen nõus mõtlema üksnes siis, kui sinuga koos pildistada saab. Herz, oled täiesti õigel teel - ilupiparkookide puhul on käesosavusest olulisem õige paksusega glasuur ja õige suurusega auk pritsikotis. Panen sinu "tellimuse" kõrva taha ja püüan talve poole teema juurde tagasi tulla.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...