30 April 2014

Koduõpetaja



Episood n+1
Sel ajal kui mina tõstan türkiissinise kleidi garderoobi stangel vasakule ära mõnda erilist päeva ootama, võtab väike daam sõnagi lausumata ülemiselt riiulilt roosa laia äärega kübara ning läheb vana kaevu äärde konni vaatama või tibusid söötma või herneid külvama. Põlved kriimulised ja jalas venna vanad kummikud aga see ei sega kübara kandmist. On tavaline eriline päev, et panna pähe kübar, on täiesti eriline koht, kus seda teha - oma kodu. 

Episood n+2
Metsa harvendamine koduhoovi ääres on täies hoos. Lõke lõõmab kui igavene tuli, päike on südasuviselt kõrvetav, nahk on higine ja õhk täis kuuseokkapõlemise tolmu. Külla tulnud tädi Pillele toob ta külma kaevuvett Villeroy & Bochi elegantse pokaaliga. Metsaveere lounge...

Ja mina, vana rikutud naine, kleebin mõttes asjadele külge silte "argipäevaks", "linnas käimiseks", "erilisteks kordadeks". Ja nii need päevad tiksuvad ja asjad muudkui ootavad ja ootavad samal ajal kui tema pillub mulle silme ette ülaltoodud stiilis episoode. Ahh, nii palju on siin elus veel õppida! Veab, et mind on õnnistatud nelja täistööajaga koduõpetajaga, väike Suur Daam nende hulgas. Ehk läheb õnneks ja ei pea suvetööle jääma...




Noor must kukk on väikse daami vaieldamatu lemmik


6 comments:

  1. Oi, kui armsad (Suur Daam ja tibud)! Kukk on teil uhke - jõudu talle suureks kasvamisel!

    ReplyDelete
  2. lapsed kohe oskavad elada :)

    ReplyDelete
  3. Kaunis kübaraga daam koos armsate tibudega.

    ReplyDelete
  4. Väga äge elamus oli see ka mulle, tädi Pillele :) Aitäh Teile, kallid sugulased!

    ReplyDelete
  5. Aga nii tulebki teha. Ilus kevadpäev koduaias on väärt kristallpokaali sama palju kui juubel (võib-olla enamgi). Ja kübara ning kleidi jaoks on kõige tähtsam sisemine meeleolu.
    Muidu hoiame ja hoiame neid asju, kuni lõpuks taipame, et hoidsime neid kellegi või millegi jaoks, mis nendest asjadest üldse ei hooli.
    Kleidid lähevad moest, kübarad vormist välja, klaasid kukuvad katki, kuid kuldsete päevade mälestused jäävad. Need on ainsad asjad, mida tasub hoida.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...