29 November 2012

Liiga vara?







18 comments:

  1. Oh, need piparkoogid on nii kaunid! Ei julgekski süüa...

    ReplyDelete
  2. Ei ole vara. Kuidagi väga täpselt vaimselt õigel ajal.

    ReplyDelete
  3. Nii kaunid, peab ikka kõvasti annet ja kannatust olema et nii detailset ja täpset tulemust saada!

    ReplyDelete
  4. Vastates küsimusele- ei ole vara! Nii ilusaid asju võib aastaringselt teha ;)

    ReplyDelete
  5. Oi-appi-kui-ilusad!
    Ja pole sugugi vara, lihtsalt kuni jõuludeni tohib neid vaid silmadega süüa :)

    ReplyDelete
  6. Nii ilusaid piparkooke võib aastaringi teha ja süüa :) Ja võibolla on üldse hilja - mõtle kui paljud endale ka sellist tahaksid ;)

    ReplyDelete
  7. Tänan-tänan! Lisan siia väikse remargi, mida ennist fb sõpradega jagasin:
    olen ülimalt rahul tänavuste uute tulijatega - pressitud pitsimustri ning pistaatsia-jõhvikapuru kattega piparkookidega. Pitsimustri saab lihtsalt - paned heegeldatud liniku taigna peale ja rulliga üle, pärast küpsetamist natuke glasuuritäpikesi pressmustri serva.
    Pistaatsiapähkleid tuleb hoolikalt koorida ja pruun kest ära nokkida, et roheline rohkem paistma jääks. Jõhvika rolli mängib Taarapõllutalu jõhvikakrõps, mis on sürme vahal katki pudistatud. Punane ja roheline vedela glasuuri peale ning voila! Proovige, see ei ole üldse keeruline.

    ReplyDelete
  8. kust sa selle kannatuse võtad?

    ReplyDelete
  9. Imelised jõulumaiusehted!!
    annelix

    ReplyDelete
  10. Helene, sinu kommentaar kogemata kustus. Midagi sain päästa:

    Helene Wait has left a new comment on your post "Liiga vara?":

    Ei ole vara, ma olen seda postitust juba ammu oodanud
    :-)...sest ma olen varasematel aastatel neid piparkooke imetlenud...lihtsalt imeilusad!

    ReplyDelete
  11. Jessas, ma kohe ei oskagi midagi öelda. Superilusad! Selliste imeliste asjade jaoks ei ole kunagi vara ega hilja, alati on õige aeg!

    ReplyDelete
  12. Kui tohib, siis ma küsiks glasuuri tegemiseks nõu. Piltidelt tundub nii ilus ja õige ja peen. Mul tuleb alati kuidagi veniv see, et ei saa just kõige ilusamini joonistada. Muidugi oleneb vist ka millesse see glasuur pandud on. Kas sul on kilekotist pigistatud või mõni spetsiaalne vahend?

    ReplyDelete
  13. täpseid koguseid ma öelda ei oska, kõik käib tunde järgi. Glasuuri teen ühest munavalgest, klopin selle veidi lahti (lisan ka törtsu vett) ja lisan sellele suure koguse tuhksuhkrut, pakun et ca 300 grammi. Ja siis veel suts sidrunimahla või sidrunihapet. Kui on vaja katta glasuuriga ühtlaselt (nagu südamepiparkookidel), siis jätan glasuuri veidi vedelama. Kui on vaja joonistamiseks, siis teen üpris paksu glasuuri, et see ei hakkaks joonistades laiali vajuma. Poes on saada ühed glasuurid kolmnurksetest kinnikeevitatud kilekottides (oli äkki Pere toode), vot need on tavaliselt olnud täpselt õige paksusega ja need kilekotid on ka väga head tugevad, millega peenikesi jooni hea teha. Värviks kasutasin sel korral peedi pulbrit, macha pulbrit, rabarberijahu. Pritsin kilekotist (mida tugevamast kilest, seda parem) ja sakilise joone jaoks on hästi peenike tähekujuline tülle. Spetsiaalseks vahendiks on käed ja kannatlikkus :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...